Thursday, 31 March 2011


                    SARANGHAE0

Hye Blogger. . . .

. . . . . . .  Olla, selepas puas mengarut semalam, hari nie na sambung mengarut lagi.. huhuhu.. bukan setakat pelakon korea je yang saya gila2 kan.. penyanyi2 nya sekali.. hahaha.. tapi, kawan2 saya selalu cakap,” nape minat lelaki je?” haha, xkn nak minat pompuan plk.. ngeee.. ade gak penyanyi  perempuan dari korea yang saya minat meyh. .  Cuma diorang lebih tahu yang saya minat lelaki, maklumlah, solo lagi la katekan.. hahahaha…

. . . . . . .  Saya mula terdedah dengan music korea mase saya masuk KLMU nieh, my senior always ask me to watch and listen da Korean music n video… start dari situ lah saya mula jatuh cinta kat dorang n mula  kembangkan minat saya nie, maklumlah, mase sekolah dulu, sush nak cari maklumat pasal benda2 nie sume.. skunk, dah study, ade la skit bajet na beli cite2 korea nie.. ngeeee, dye jgak yang ajar saya cm ne nak download video, lagu2.. dye yang kenalkan saya dengan penyanyi2 dari korea nih..


   
2PM  
lovely nickhun.. favourite member in 2PM
Super Junior..
love kyuhyun..


. . . . . . .   Mula2 dulu, sekadar kenal kumpulan 2Pm, super junior,Diva. . .  skunk, dah semakin banyak pulak penyanyi yang saya kenal n minat gila.. hahaha firstly, saya nak kenalkan boypren saya yang sentiasa bertahta dihati x kira kat mana pun saya.. walau kat mana pun dye, saya tetap akan dekat dengan dye..hihihihihi.. da only my hero in my life.. it’s KIM HYUN JOONG.. (*_*) . . . . .
                                    = Kim Hyun Joong oppa =

sweet.. 

ceria. . .


. . . . . . .  Meh saya cite skit pasal dye n the group. . . dye nie kn, leader  kat kumpulan SS501.. emm, dari ape yang saya Nampak dye nie seorang ketua yang pendiam tapi sume keja yang dye wat tuk group dye sumenye menjadi . . . group dye berkembang dengan Berjaya, bukan setakat kat korea, kat jepun pun dorang nie popular, then baru lah dorang popular kat negara2 dekat2 sini.. tu yang melekat kat hati orang Malaysia.. huhuhu, berbalik pada leader, dye memang cool je, dalam diam ubi berisi taw.. hehehe,  dengan mate dye yang boleh dikatakan memikat hati orang, macam mate pesakit psycho pun ade gak... ape pun, saya suka perwatakan dye, really really really like him ! ! ! !.. =)


SS501 Da Best..

. . . . . . . .  then, saya nak kenalkan boypren nombor 2, haha, the centre of this group.. it’s Heo Young Saeng, comel sangat, macam budak2 plak.. dengan suara dye yang paling tinggi nadanya, terpikat i.. haha.. and, Kim Kyu Jung, he’s also one of da member in SS501, also handsome, pendiam, tapi ble dah mula gelak, xkn berhenti.. huhuhu..  Park Jung Min was da sweet smile in this group.., peramah, penyayang lagi tuh….  emm, memikat!! Hahaha.. lastly is Kim Hyung Jun, aha! Nama hampir sama dengan my boypren la, emm, muka pun sebenarnya hampir sama kalau diperhatikan betul2.. huhu, lets see this.:

cutiest young saeng
kim kyu jun



park jung min..

= hyung jun.. muka hampir sama dengan hyun joong =  


jeng jeng jeng.. nama sama, rupa pun hampir sama.. mula2 saya ingt diorang nie adik beradik.. rupenye x pun.. cuma Kim Hyung Joon nie adik kepada kim kibum... 

 . . . . . .  . oklah, setakat nie je la dulu, saya pun nak siap2 nie nak pi kelas.. hehehehe. .

see a in my next entry.. =)

lot of lurve . . .
monink all.. :)
 
 

Wednesday, 30 March 2011


          Saya juga punya minat ! ! !

Hye blogger. . . 

seperti inchik squarepants yang minat kat saya nie...

. . . . .  Tuuuuuuudia, akhirnya saya bersemangat a update blog nie coz tajuknye best.. haha.. hari nie saya diperkatakan sekali lagi.. salah ke kalau saya minat kat orang, x semestinya orang yang kite minat tuh kena thu yang kite nie minat kat dye...  biarlah jadi rahsia kite jee… so, minat saya yang mendalam kat pakwe2 saya tuh dikatakan gila… memang saya gilakan diorang, diorang telah bertahta di hati saya sejak pertama kali saya kenal diorang.. cewahhh ! ! ! huhu
 
. . . . . I looooooovee the Korean actress n artist.. haha.. hari nie nak kongsi sikit minat saya ngan kawan2 yg sudi na baca laa, hehe..   saya nie, kalau sape2 la yang cakap pasal korea je, x kira la ape pun, saya akan jadi macam org gila, sumenye nak thu, siapa? Apa?knapa? kat mna? Macam mana?? Sume lah… memang obsess gila, hahaha..  padahal, ape je yang ade pda diorang, diorangpun x knal sape saya nie, macam kawan2 saya cakap.. “jaja nie suka sangat kat diorang tu, diorang bukan kenal jaja pun”.  Haha..   No matter what will be happen, i'll always love them forever and ever.. haha.

Kwon Sang Woo, always the idol. . .


. . . . . .  nak tahu x macam mana saya boleh minat giler kat korea? Haha, mule dye cm nie.. masa saya form 1, saya terbukak 8tv,  pkul 8.30 malam, ade satu cite korea iaitu ‘stairway to heaven’.  Mase tuh, cite tu dah nk tamat, tapi saya jadi peminat setia cite tuh coz, emm, heronye handsome.. ngeee..  sejak dari tu la, saya dah minat nak tunggu2 cite korea yang laen, mase tuh, saya hanya kenal “kwong sang woo” jep coz dye kan hero cite “stairaway to heaven” tuh.. huhuhu..

. . . . . . dan,sejak dari cerita tu lah, saya mula berjinak2 nak layan korea nih..  sampai sekarang, saya masih lagi tergila2kan mereka… rasanya, dah lebih dari 50 movie korea yang saya dah tengok. . . contohnya, full house, the sad sonata, tree in heaven, lovers in parague, love story in Harvard, a love to kill, sassy girl, my sassy girl, my girl, wonderful life, autumn in my heart, Beethoven virus, coffee prince, cindrelela sister, 100 days with mr arrogant, my sister in-law is 19 years old, princess hour, my little bride, 3 dad 1 mom, perfect love, baby n me, hello my lady, my fair lady, my love pattzi, my name is kim sam soon, oh my lady dan lain2…  haaaish ! banyak la, sampai dh x ingat ape lagi cite yang saya dah tengok…


. . . . .  Dalam banyak cite2 lame n cite baru, saya suka yang hero dye handsome, romantic… memandangkan heronye handsome, cerita tu akan jadi lagi best.. haha.. antara pelakon2nye plak….. 

                                         =  Boys Over Flower = 


Da Heroo (*_*)
 
Beshh. .






Da Second Hero ! !



                                               = Playful kiss =
playful kiss = kim hyun joong again..



                                        = He's Beautiful =

Lurve Jang Geun Suk. (hwang tae kyung)



Da Heroin.. (go mi nam)

He's Beautiful..
Our Jeremy ( lee Hong Ki )
Jung Hyung Hwa (Shin Woo)
Yoo He Yi..

 . . . . . .  banyak kali kot saya tengok movee2 korea nie, xde perkataan bosan pun, lagi2 kalau ianya berkenaan dengan pelakon febret saya.. huhuhu.. wanna know who is my favourite actress?? haha.. jeng jeng jeng.. KIM HYUN JOONG oppa.. huhu, die la 'pakwe' saya sejak dari dulu lagi.. hahahaha..

 . . . . .  Pe la yang saya mengarut nie erk.. emm, wat orang bosan jee, saya pun dah bosan nie ha.. hehehe.. ape pun nak jadi, jadi lah, mereka tetap di hati saya sampai family saya pun pening dengan anak perempuan dorang sorang nie, gila sangat dengan korean actress  nie, setakat minat2 biasa je ok lah jugak, tapi, saya nie tergila2 kan sangat.. haha, janji saya happy dengan apa yang saya buat, x menyusahkan orang dah cukup.. (*_*)..

. . . . .   Sebenarnye kan, saya ada test esok, haha, sempat lagi nak post2 kn.. hahaha,  mentang2 la test 1, xde la takut sangat, ngeee.. kalau final, xde nye saya sempat nak posting2 kat cnie, kalau ade pun, posting2 kat otak jep.. haha.. lain kali la saya cite pasal 'pakwe' saya tu erk..  wanna out first la..


see a at my next posting.. (^_^)' 

daaaa ~ ~ ~
jajanunu.com 
 

Tuesday, 29 March 2011


= SeRiBu KeMaaFaN =

Hye Blogger. . . 


pose x jadi, tapi tetap nak try pose.. haha


. . . . . Alamak ! ! ! dah 2 hari saya menghilang tanpa sepatah ayat.. sorry, it’s really true, I’m so busy lately, dengan presentation, assessment, assignment dan yang sewaktu dengannye lah, tapi, sesibuk2 saya nie, sentiasa ingat blog saya yang x terusik nie. . .  

. . . . .  Ingat nak cite banyak, tapi memandangkan jam dah menunjukkan jarumnya kat angka 2, terpaksalah saya menaip dengan laju2… Hehehe..  someone said, “its ok if u just say hi at ur blog, just don’t make me disappointed” haha… dengan penuh perasaan dia luahkan. . .

. . . . .  onother someone ask me to update my blog, I ask her, “boleh bagi idea x untuk jaja update” she ask me to write about our latest incident happened in world.. ”tsunami” oh God, I doesn’t no anything about that even my geography’s got A…
. . . . .  lastly, just don’t want my friend disappointed, I’m here to say “hai”. . hahaha..


Then, see a tomorrow,.. promise.. (*_*)..



Lot of love:
ctjaja

Sunday, 27 March 2011


= First Tyme =

Hye blogger. .  .

. . . . .  Hai busynye kite, xsempat nak update blog, semalam balik dari pi konsert terus edit gambaq sampai 5.30 pagi, then, dari petang until just now, siapkan presentation drug kite..  Now, baru lah ade free skit mase kite hari nie. . .  

xde r teruk sampai macam nie.. haha

. . . Yesterday  was great, but, a bit boring. .  dah la sampai lambat 15 minit, ingat dah lepas la tgok datuk CT nyanyi, upenye pkul 9.o0 baru start, dah la mak ngah nie lapaq, dengan kuaci yang harga dye 30sen jadi rm2.o0.. giler kn.. .  .pandai dorang amik kesempatan, dah lapaq, terpakse gak la beli, kalau x xkn nye dye merasa dwet saya. .  dah tu, ingt start terus konsert, upenye, dorang wat penyampaian hadiah kat pemenang mudah menang metro, sepatutnye acara tu last r, bagi dorg dengar artis Malaysia nyanyi dlu, baru r wat acara bagi hadiah tuh, baru gempak. .  one more, jangan la bawak lagu2 yang “slow”, bawak r lagu yang rancak2, baru la penonton kat blakang nie bersorak, dorang sume macam x bersemangat pun tgok konsert, sume lagu mengantuk jep, uppss. .  hehehe..  but its happening coz the presence of Black, Shahir, Siti Nurhaliza,  Stacy,Ziana Zain etc. . . 
Tepi jalan pun boley !
Go for it !


. . . . .  mase nak balik, sempat lagi kami snap2 gambar.. haha, mane bley kalau xde kenangan, its was my first tyme go to konsert.. hihihi. .  n first tyme too naik train yang last, seb bek la kitorang awl sikit.. kalau x, kne la overnight, tu pun kalau x sanggup nak naik teksi r.. sape plak yang nak nek teksi  dengan jalan yang jam tuh, mesti melambung, then, kalau tgah malam kne double pay plak uh.. gilakk! !

= wanna sleep 4 attend to clazz tomorrow =
. . . see a =)

love ! !