Thursday, 28 April 2011


=SHOPPING RAYA=

Hye blogger,
jom raya..



. . . . . . .  Datang dah angin nak raya, tetibe je mama n ayah saya ajak pi beli baju raya.. mengigau ke diorang nih?? Saya dengan berasa  sebalnye ikot jee, bukan nye sebal apenye, sebab saya tengah download video lagu2 lame.. huhuhu. Kalau ikotkan hati, xmo ikot.. tapi nak wat cm ne, kang x dapt baju raya pulak.. hehehe..  dh la sepanjang perjalanan saya tuh, saya tido, pening giler kepala.. geram jee, org dah cakap xmo pegi dh r, tapi pakse2 plak.. 

. . .  . . . now, talk about our theme colour this year.. hee, ingat nak pakai sedondon, warna yang same n kain yang sama.. bila tengok ayah saya pilih warna yang agak melebamkan, saya x berminat pulak nak pakai kain tuh.. so, saya pilih kain yang berbunga tapi ade warna yang seakan2 warne tuh.. hehehe.. sekali dah pilih, sampai 4 helai.. huhuhu.. kepala pening, pening jugak, tangan rancak memilih.. hahaha dalam mase 1 jam je saya ngan mak dapat beli hamper 20 pasang baju untuk 1 family, termasuk, abg2, nenek2, saya, adik n mak.. heeee

 * pasal warna baju tuh, hahaha secret ! ~) 

semangat nak raya datang lagi la pulak!   :))
 
pix curi dri google image jep.


p/s: mood nak update blog tapi xde idea..

see a in my next entry meyh.. ;)
(*_*)”

Wednesday, 27 April 2011

EXERCISE DI LUAR GYM

Hye blogger…


kaki yang comey..

antara kambing2 yang berkeliaran kat padang.. hehe


. . . . . .  Huh!! Penat giler hari nie.. sejak ade kat kampung nie, x sehari pun saya terlepas tuk pi kandang kambing family saya.. ehehhe, best sangat berkejaran dengan kambing.. tiap2 pagi, mummy saya akan kejutkan saya tuk teman dye pi keluarkan kambing dari kandangnye.. biasanye, mak yang akan kuarkan, ikat kambing2 tuh.. saya tengok jee. Takut! Hehehe n then, petang plak, saya ikot mummy pi bukak ikatan kambing tuh n “hambat”  dye masuh kandang balik,.. seronok sangat2 berkejaran kat padang tempat diorang meragut  rumput… 



. . . . . .  saya nie kan, setiap kali jejakkan kaki kat kandang kambing tuh, msti diorang x berani nak wat bising.. huhu sebabnye saya suka buli kambing2 tuh, bile dye dah naik kandang, saya halau balik dye turun bawah.. huhuu, then, mama dari bawah, halau balik ne katas, last2 kambing tuh takut dh nak pi mne.. terdiam jee dye kat tangga tuh,.. hehehehe.. then, kalau mama saya tambat kambing tuh kat bawah kandang, saya akan siram kambing tuh dari atas.. bak kata org tua2, kambing tu dikatakan takut pada air.. saya pun ape lagi, siram r, bagi dye mandi sikit, lame sangat x mandi.. patut r bau buchuk!!! Hehehe, then, saya lebih suka bercakap dengan kambing2 nie, diorang mesti pelik kn bile saya bercakap dengan dye, tapi saya suka tengok muke diorang yang tercengang bile tengok saya becakap dengan diorang.. hehhehehe

terdiam kekenyangan

nie la fevret kambing.. huhu

. . . . . . . wanna know something? Setiap ekor kambing2 nie, ade name masing2 taw…. Emm, pasal name tuh, ade yg boley bgthu, ade yg x bley bghtu.. hehe, takut akan meragut ketenangan org.. huhuhu .. Nie ade skit saya snap2 sementara mak saya tengah sibuk menghalau kambing naik ke kandang.. heeeee


so busy mummy..

kaki tersangkut yep..


shuh shuh shuh..
lari kawan2, nenek kejar!! huhu

masuk2, dah malam..

lariiiiI!!

inilah si jongang ku, pandai ber'pose taw.. huhuhu


panjang lehernya menunggu makanan.. hihi

jongang jongang jongang.. hihihi  


say cheese




. . . . .. . .  seronok sangat, tapi kalau hari2 macam nie, bosan gak.. hehehe, sampai bile nak mengadap kambing2 yang busuk2 tu ha.. hehehe, x tahu nak bersyukur la saya nie, kalau bukan sebab kambing tuh, xkan la saya boley dapat hadiah dari ayah saya.. macam2 plak tuh hadiah yang dye bagi… bersyukurlah siti hajar anak pak cik  hasim n puan rafeah ooi.. heee ;)

(*_*)"


Sunday, 24 April 2011

= NEVER SAY NEVER=

SAYA dah jatuh cinta dengan lagu nie laa..  24 jam dengar lagu nie jep.. :)
 (*_*)"


See I never thought that I could walk through fire.
I never thought that I could take the burn.
I never had the strength to take it higher,
Until I reached the point of no return.

And there's just no turning back,
When your hearts under attack,
Gonna give everything I have,
It's my destiny.

I will never say never! (I will fight)
I will fight till forever! (make it right)
Whenever you knock me down,
I will not stay on the ground.
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up up up,
And never say never.

I never thought I could feel this power.
I never thought that I could feel this free.
I'm strong enough to climb the highest tower.
And I'm fast enough to run across the sea.

And there's just no turning back,
When your hearts under attack,
Gonna give everything I have,
Cause this is my destiny.

I will never say never! (I will fight)
I will fight till forever! (make it right)
Whenever you knock me down,
I will not stay on the ground.
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up, up, up,
And never say never.

Here we go!
Guess who?
JSmith and Jb!
I gotcha lil bro.
I can handle him.
Hold up, aight?
I can handle him.

Now he's bigger than me,
Taller than me.
And he's older than me,
And stronger than me.
And his arms a little bit longer than me.
But he ain't on a JB song with me!

I be trying a chill
They be trying to side with the thrill.
No pun intended, was raised by the power of Will.

Like Luke with the force, when push comes to shove.
Like Cobe with the 4th, ice water with blood.

I gotta be the best, and yes
We're the flyest.
Like David and Goliath,
I conquered the giant.
So now I got the world in my hand,
I was born from two stars
So the moon's where I land.

I will never say never! (I will fight)
I will fight till forever! (make it right)
Whenever you knock me down,
I will not stay on the ground.
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up, up, up,
And never say never.

I will never say never! (I will fight)
I will fight till forever! (make it right)
Whenever you knock me down,
I will not stay on the ground.
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up, up, up,

*J*B*

                                 ,j.a.l.a.n.j.a.l.a.n.

Hye bloggers....

 
pix yang agak kabur effect zoom!

pix nie gelap skit, nak cerahkan, nnt x cantik jdinye.


 . . . . .  Just back from rounding Malacca.. huhuhu.. waaa, x pnah selama nie saya jejakkan kaki kat MBMB (majlis bandaraya Melaka bersejarah) tuh.. baru hari nie berkesempatan.. x sangka, cantik jgak .. hihihi… emm, sukanya cuti kali nie, hamper tiap2 malam abg sy bawak kuar pusing2 melaka,.. kitorang lepak2 kat pantai, bersantai kat MBMB, then pi uptown.. huhuhu.. suka sangat.. yang paling best, belajar bawak kete dengan abg.. best2, x sbr2 nak amik lessen kete.. 

panuh dengan air terjun n lampu..


. . . . .  .  back to da topic, best sgt2 kat MBMB, rmai jgak r yang melepak, dating kat sane, macam2 ragam couple yang saya tengok, bukan setakat couple, family pun ade gak lepak2 kat sane, dorang drive thru kat MCD depan uh, makan kat sane, ambil tengok tv plak tuh.. bagus jgak dorang wat cm tu erk, boley jimat eletrik kat umah, kalau kat umah, kne bukak lampu, kipas, tv lagi.. tinggi bilnye nnt.. kalau xmo drive thru pun, bawak bekal pun xpe, macam ade 1 family tuh, duduk bersila kat tengah2 laman cam kitorang, tapi dorang bukak bekal. Makan nasi sambil tengok tv screen beso.. huhuhu, pandai dorang berjimat.. free jekk.. hehehe. Saya nak bergambar pun kureng skit coz ramai sgt, kalau snap je, ade je muka orang laen yang interframe.. benci.. then, x lme lepas tuh, kitorang terpaksa balik coz hujan dah merintik.. x best langsung.. pape pun, thanx to my brother n sister in law for bring me out.. huhuhu…

dari dalam kereta je snap pix nie






*_* Sebenarnye, dari awl pagi tadi saya nak post, tapi line lembab skit r, terpakse post kambat skit.. huhuhu


 =KOREAN DELIGHT=


hye again.. 

anyoasayo..

 
. . .  . . kembali balik pada minat yang mendalam saya iaitu  Korean delight.. huhu.. I just finish watching “playfull kiss” for da third tyme.. haha.. best giler, tapi bile bab dorang Kiss tuh, peh, nak menangis rasanya.. ramai gak yang cakap cite tuh agak membosankan coz si baek seung jot uh too cool, but, bagi saya, ape pun orang na ckp, saya tetap berada di hati KIM HYUN JOONG dan KIM HYUN JOONG tetap di hati saya.. ha.ha.ha.. .

always..

. . . . .  emmm,  wanna share something.. tahu x, hari tuh, saya saje2 je na ber facebook dengan artis2 korea nie, then I add la diorang, kne tgok betul2 samada betul2 artis tuh ke orang yang menyamar or fan diorang..  but, semalam, bile saya bukak facebook saya, just get 1 notification, it’s accept friend from PARK JUNG MIN.. hhaha, happy woo, then I hantar post la kat dye, thnx 4 da accept, dye boley lagi balas.. hahaha.. jadi gila jap saya, 1 family terkejut.. ahhaa.. saya sangat bahagia.. then, bukak twitter, dapat 1 tweet dari seseorang yang paling penting.. huhu.. nak tahu x rutin harian saya? Saya akan mendengar n menonton video n lagu2 korea, x kesah la lagu ape, kumpulan ape.. tapi yang paling penting, lagu2 koleksi saya dari group ss501….

together.. 


= S.A.Y.A.G.I.L.A=
                 TAHNIAH


Hye blogger..



. . . . .  Dukacita dimaklumkan disini, saya siti hajar binti hasim, selaku pemilik blog yang tomeyy nie nak bagitahu bahawa, saya telah gagal untuk mengendalikan blog saya… dengan faktor laptop, broadband, persekitaran, dan orang sekeliling menyebabkan saya xde mood, x sempat n lupa nak update, susa jugak nak manage the tyme nie.. ase cam nak wat dunia nie cam saya punye pulak… huhu..


future . . .  . :)

. . .  So, mulai sekarang, saya nak sebuk2kan diri ngan blog yang comey nie..  my blog is my entry, so, suka hati la na letak ape pun kan.. ahha.. yang bestnye, saya baru je nak tulis lirik lagu hari nie, tapi bile tengok cite geng bas sekolah yang adik saya tengok tadi, tertarik plk budak pompuan tuh nyanyi lagu “love story” nie.. huhuu..  so, dengan segera I clik on http://www.musicdumper.com n search lagu ne.. huhuhu.. actually, saya minat gak kat taylor swift nie.. lembut je, cantik plak tuh.. huhu..



na masuk video, lambat pulak..  maklumlah.. line kat kampung nih.. huhu

Friday, 15 April 2011


                                                             =MOOD=


hye blogger.. 

anyosayo. . ..  i'm Kim Hyun Joong..


here we are..=janu=


. . . . . . .  lamenye x update blog nie.. emm, mood xdtg r,.. x thu la knapa minggu nie, mood down habis.. sampai dah ke tahap kemurungan..  macam mana ntah bley jadi cam nie.. bile kat umah ok jee, bile dah sampai kolej, ya allah! macam ape dh, sumenye jadi x kne, nak marah jee, effect assigment yang berlambak kot... sampai sekarang x siap lagi nieh.. sempat lagi na update blog.. now, saya rasa masa2 macam nie sesuai untuk update blog dari na suruh saya siapkan assigment tuh.. not in mood ok..


. . . . . .. .  now, kenapa saya x tido lagi nie? dah pikul brapa nie? slama nie tidor awl gile.. mggu nie, gile lambat saya tido, pkul 2 pagi pun x tido lagi.. mengantuk gile laaaa.. exited gile saya minggu nie coz my mama "aynn mastura" comes here.. n then, tomorrow, we gonna ber HoHo.. hehehe.... Aynn mastura, awk semakin mengecil meyh.. bile na membesar.. pwg soh mkan 'calcium' xmo!... yatt pulak.. bile nak tidow nie?? dh pkul 2 la cyunk, saya x larat lagi nie.. saya taw awk pun dh x larat, tapi paksa diri jugak.. dh r esok na bangun awl..

. . . . . . esok, saya akan make sure kan yang sumenye berjalan dengan lancar n aoe yang kitorang plan, sumenye menjadi... no more "kemurungan".. i will try to smile like my boyfriend's killer smile.. hahaha..
satu hari x tengok,dengar, lagu n video n drama dye, saya akan jadi org yang x tentu hala.. hahaha.. oleh sebab itu, saya akan make sure yang earphone saya sentiasa ade kat poket, supaya senang, duduk sambil dgr sura dye yang best gile tuh.. hahahaha..


. . . . . . .  that mood is come back.. i dont know what to do.. jut wait n let that feeling go far away from me...  nnt saya sambung lagi laaa, nak chow dlu laaa....


lot of miss.. (*_*)"

lurve forever... night :)